• Anamnese = vraaggesprek 

Bij de eerste consulatie zal uw osteopaat een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) met u aangenaam, aangaande de klacht maar eveneens de (medische) voorgeschiedenis van de patiënt.

  • Onderzoek 

Uw osteopaat gaat over tot onderzoek van het gehele lichaam. Hij/zij gaat opzoek naar mogelijke spanningen ter hoogte van spieren, bindweefsel alsook bewegingsverliezen ter hoogte van het skeletale stelsel. 

Onderzoek en behandeling gebeuren in ondergoed. Indien dit voor u ongemakkelijk is, mag u een sportshort/legging meebrengen. 

  • Behandeling  

De spanningen/bewegingsverliezen worden tijdens de behandeling opgeheven door een uitgebreid arsenaal aan technieken (mobilisatie, fasciale technieken, manipulaties, etc.)  aangepast aan de klacht, patiënt en gevonden bewegingsverliezen/spanningen. 

Het aantal behandelingen is zeer moeilijk te voorspellen. Dit is afhankelijk van de aard van de klacht, verschillend van patiënt tot patiënt. Bij elke behandeling worden de klachten geëvalueerd en gekeken of het nodig is op een vervolgbehandeling in te plannen. 

Onderzoek en behandeling gebeuren in ondergoed. Indien dit voor u ongemakkelijk is, mag u een sportshort/legging meebrengen.

  • Terugbetaling 

U heeft geen doorverwijzing van een arts nodig op een osteopaat te consulteren. Na behandeling ontvangt u een attest dat u kan binnenbrengen bij uw ziekenfonds. Afhankelijk van uw ziekenfonds wordt  een bepaald bedrag van een x aantal beurten terugbetaald. 

Een consultatie duurt 1uur, en kost €60. 

  • Afspraak maken

Daar de behandelingen niet te verstoren en een continuïteit in zorg te vrijwaren beantwoord ik geen telefoons tijdens de consultaties. U mag steeds een bericht nalaten (naam, telefoonnummer, reden) en ik contacteer u zo snel mogelijk. 

Kijk zeker je inbox of spam na bij het maken van een online afspraak, u dient steeds een bevestigingsmail te ontvangen. Is dit niet het geval, dan is je afspraak niet ingeboekt. Probeer opnieuw of neem telefonisch contact op. 

Annulatie? Gelieve dit 24u op voorhand online de afspraak te annuleren (dit kan via de annulatie knop in de bevestigingsmail) of door telefonisch te verwittigen. Zo niet wordt de voor u voorziene tijd in rekening gebracht.